BUN VENIT PE CĂRAREA UNIVERSULUI

 
 Bine te-am găsit la începutul unui drum către autocunoaştere, căci întorcându-te către tine prin ușa Adevărului, îl descoperi, in cămara ta, pe Însuși Dumnezeu!

Dumnezeu s-a manifestat în diversitate încă de la începutul creaţiei. Cunoaştem aşadar, diversitatea în unitate. Tot aşa, picături de adevăr au fost revelate în toate colţurile lumii sub diferite denumiri, forme şi interpretări. Omul, avându-l încătuşat pe Dumnezeu în inimă, a căutat tot timpul în exterior către o forţă cu care să poată colabora, vorbi şi să se poată descătuşa, fiind orbit de iluzia acestei lumi. Pe parcursul acestei “creşteri” spirituale, în istoria acestui pământ, au venit mulţi învăţători deschizând, pe cât au putut și înțelege, porţi către interior, dărâmând împărăţia acestei lumi iluzorii.
Dar Unul singur s-a facut pe sine, in Om, Poarta si Cale si Adevar spre Cer, caci El insuși este Adevarul și Creatorul tuturor!

Această poartă, Adevărul către tine însuți, este cea mai importantă, căci multe porți iluzorii apar ca o nalucire in fiecare generație si in orice timp, pentru a ne duce defapt...nicăieri. Asa cum nu orice ușă te duce în propria casa ci doar aceea care este din tara ta, din orasul tau, de pe strada ta si cu numarul corespunzator casei tale. Adevarul, este un Divin GPS Spiritual, care te ghideaza pas cu pas, pentru ca prin poarta, sa intri la Tatal, inapoi la tine acasa și să te saturi de toate bunătățile pregatite in cinstea intoarcerii tale!
Desi la prima vedere pare minunat, calea si adevarul vietii noastre, de cele mai multe ori, sunt divertate catre prapastii, care la prima vedere, par munti de aur. Iar eu personal, am vazut lanțuri intregi de munti de aur...
Sfântul nostru Arsenie B. spune o vorbă tare și penetrantă: ” In mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă”! Din pricina asta, de cele mai multe ori, prăpăstiile ne par munți de aur. Dar cum oare să îți dai seama de strâmbătatea minții când crezi cu tărie in propriile adevăruri fabricate in mintea și inima ta? Cum oare prostul să-și dea seama ca e prost? Și orice om are si a avut, momentele, sau calupurile lui de prostie. Omul rău se crede bun, prostul,  destept si strambul, drept. Complicat cerc vicios! Si vorba lui Eugen Ionescu :” Luați un cerc, mângâiați-l și va deveni vicios”.


Nu pot decat sa ma bucur din tot sufletul ca m-am nascut  aici,in religia aceasta atat de gingasa, sensibila si lucida si in aceasta tara unde,mai departe de greutatile, virtutile si micimile oamenilor, codrii si muntii sunt plini de schituri si pesteri cu pustnici si rugatori. Ca marturie au ramas multe vieti sfinte in spatele carora au trait mari vindecatori, vazatori cu duhul, mari lucratori impotriva vrajilor si lucrarilor demonice, duhovnici, oameni ce s-au jertfit pe ei înșiși pentru cel de langa,pentru Om, pentru Dumnezeul ce traieste in fratele sau. In ascuns, in nevazut ard facliile rugaciunii.  
Am pus în aceast Blog o serie de articole scrise de mine in ultimii ani, am scos ceea ce nu mă mai reprezinta si am adus si voi aduce altele noi, care, de multe ori se vor contrazice cu vechile mele credinte, pe care unii dintre voi le cunosc.
Sper ca intrarea ta pe acest Blog să dea curs unui interes faţă de propria persoană şi de legile atât de sensibile şi parcă timide, ascunse în nevăzut, ale acestui Tot ce reprezintă fiinţa umană, Universul, Macro si Micro Cosmosul, Ingerii si lumea lor şi mai mult decât atât, lumea creatoare, Divinitatea, Dumnezeu cel in Trei Chipuri!
 Iar in simplitate, complexitatea isi gaseste limanul si linistea.
Căci totul nu se reduce decât la un singur lucru - IUBIREA! Iar Ea esta atemporala, aspatiala, transcede chipul, logica si ratiunea, dă sens existenței și făurește continuu simplitați de neconceput, rezolvând cele mai complexe situatii si ecuatii existentiale, fiintiale! Iar Iubirea cea din Dumnezeu in Treime cheama Omul sa devina Dumnezeu prin Har.

Tot Părintele Arsenie spune:” Pentru noi Creștinii, Adevărul nu mai este un concept, o idee filosofica, ci o Persoană, Iisus Hristos, care Dumnezeu fiind, pentru noi oamenii s-a făcut Om! ”
Ce taină uluitoare și de nepătruns a aflat umanitatea, pe care, până si cei creștini, o ignoră si o desconsideră.

Trăim vremuri extraordinare, în care știința dă mâna cu religia si spiritualitatea. Se ridica punți și se descoperă sensuri care ne fac sa iesim din ignorantă și să ne întărim pașii credinței.  Nu cred să mai fi existat vreodată o asemenea punte în istoria umanitatii.

Te felicit ca și tu incerci să te ridici din cărările tale si mă bucur că te-am regăsit după ceva timp!

Doamne ajuta!


Un comentariu: