joi, 23 ianuarie 2014

Serviți gânduri calde și emoții echilibrate!

     

     Pentru o întelegere cât mai corectă a fenomenelor ce se petrec în mintea noastră, psihologia a asemănat mintea cu o gradină. Noi fiind grădinarii care plantează în cursul zilei diferite semințe (gânduri întreținute în subconștientul propriu). Ceea ce "semănăm" acum în subconștient vom "culege" mai tarziu ca efecte, în corpul și în destinul nostru. De aceea, este necesar să începem prin a semăna gânduri de pace, de bucurie, de bunăvoință și de prosperitate.  Meditând în liniște și plini de aspirație asupra acestor calități, acceptându-le în mod plenar în mentalul conștient, adică în cel care rationează. Continuând să cultivăm cu perseverență aceste minunante gânduri-semințe și vom culege o recoltă bogată. Subconștientul nostru este asemenea unui sol ce hrăneste orice fel de semințe, fie ele bune sau rele. Credeti că agricultorii culeg struguri din mărăcini sau smochine din scaieți? Orice gând este o cauză și orice acțiune este un efect. De aceea, este esențial să ne dirijăm gândurile astfel încât să nu provocăm decât manifestarea unor fenomene benefice
Sănătatea își are sediul în gânduri și în emoții.
Părintele Tadei spunea : “Cum îți sunt gândurile așa îți este și viața!”


Dar cum îți sunt gândurile așa îți sunt și organele!
 • Ficatul este sediul sentimentului de mînie, sediul supărării, ficatul este generalul care elaborează strategia, dar vezica biliară este organul care dă curajul de a lua decizii. Un om cu deficit de energie a ficatului este un om care se enervează des.
 • In mod paradoxal, inima este afectată cînd sentimentul de bucurie este in exces.
 • De altfel, componenta Yang este cea a bucuriei, iar contrariul Yin inseamnă tristeţe. Dar aceste contrarii energetice se transformă unul in altul cănd ajung la limita excesului. Yang cănd atinge excesul se transformă in Yin şi invers.  
 • Dacă un om se va bucura foarte tare, va urma o perioadă de tristeţe. 
 • Cînd pancreasul, dar şi stomacul prezintă deficite de energie, omul acela este tot timpul ingrijorat, nemulţumit, el despică firul in patru. 
 • Cînd plămanul se află in suferinţă energetică, oamenii sunt trişti, melancolici. 
 • Insă rinichiul dă durata vieţii. El este rezervorul de energie al organismului. In rinichi se află energia ancestrală. Părinţii lasă descendenţilor moştenirea de energie in rinichi. Cand alt organ se află in sărăcie energetică, rinichiul ii donează energie.
Emoția "ciocan"
Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina boli, afectiuni si situatii neplăcute în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă.
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic .
De aceea nimeni nu poate face rău altuia, fără să plătească…
Gândul
Oricând aveţi gânduri negative despre o persoană, să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei.
De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacăm şi ne omorâm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.
 • Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers.
 • Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.
 • Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră.
 • Toate gândurile emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. 
 • Să nu vorbiţi despre nenorocirile trăite, pentru că ele pot prelungi durata lor.
 • Când nu vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne îndepărtăm de ele.
 • Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depăşirea acestora.
 • Esenţial este când vorbiţi despre problemele şi emoţiile dvs. să NU căutaţi milă sau compătimiri.
 • Dacă aveţi o mare supărare sau tristeţe, încercaţi să nu aduceţi sentimentele acestea acasă. 
 • Ieşiţi în stradă cu deosebire în locurile înverzite şi plimbaţi-vă! 
 • Nu faceţi din casa dvs. o groapă de gunoi energetic. 
 • Dacă locuiţi de câţiva ani şi aţi saturat spaţiul cu regrete, supărări şi spaime, amintiţi-vă momentele în care v-aţi certat şi supărat, aşezaţi-vă în acel loc, iertaţi, anulaţi agresivitatea faţă de iubire, rugaţi-vă! 
 • Este mai bine să plângeţi,decât să urâţi…
Ofense
Când cineva te jigneşte, nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el, întrucât această jignire este un dar de la Dumnezeu.
Dacă n-o accepţi, urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte
Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime. Dacă n-aţi reuşit să vă învingeţi pe dvs. înşivă, agresiunea se acumulează în mod inevitabil.  Atunci când plângeţi, agresiunea apărută se distruge.
Dacă respectăm această igienă energetică, mental - emoțională, viața noastră își schimbă cursul către apa limpede și proaspătă ce hrănește nu numai ființa noastră dar le adapă și pe cele din jur!
O porție caldă de gânduri servită cu un ceai de emoții echilibrate este rația zilnică obligatorie din meniu.

3 comentarii:

 1. Am o intrebare: cum stim ca am iertat pe cineva? Este foarte usor sa afirmi, cu voce tare sau launtrica, "am iertat persoana aceea". Dar cum ne putem asigura ca iertarea s-a produs 100%?

  RăspundețiȘtergere