duminică, 26 ianuarie 2014

Ce e mintea ta fără suflet și sufletul tău fără minte?               “Noi suntem ceea ce ne aducem aminte despre noi insine ca suntem” N.Stanescu.

     De multe  ori spunem “mana mea” sau “capul meu” raportandu-ne la ceva exterior. Deci Eu ma aflu inauntru, Eu imi pot controla corpul care, parca, e in exteriorul meu. Noi putem inchide ochii si putem trai la fel de real (in frecventele somnului) si cu aceeasi intensitate ca in viata "Betha"(frecventele constientului). Omul isi imparte viata intre lumea visului si lumea realitatii inconjuratoare. Prin propriile ganduri si prin propria stare omul poate influenta structura moleculara a apei,starea persoanelor din jur, energia spatiilor cu care intra in contact, destinul si asta  prin simplul fapt ca este un releu care primeste, inmagazineaza si elibereaza energii informate de natura electrica. Energia specifica corpului omenesc este de natura electrica. Spre exemplu cea mai buna forma de stimulare energetica in afara acupuncturii, este inducerea de pulsiuni electrice pe centrii si meridiane - electroacupunctura.

       O stare de armonie sufleteasca si mentala influenteaza qi ul (energia) din jur. Prin meditatie se  poate influenta qi ul corpului  ce cuprinde  informatia. Structura fizica este compusa si ea tot din structurarea specifica a informatiei. Tot asa fiecare dezechilibru, boala, poseda o informatie specifica ce ar putea fi convertita chiar intr-o ecuatie, boala fiind o manifestare informational energetica negativa.  Meditatia, contemplatia, alaturi de miscarea fizica refac matricea informationala a corpului, eliminand informatiile negative de boala!
     La nivelul corpului fizic, ADN ul uman reprezina interfata dintre planurile interioare si exterioare, fiind liantul care face accesibila structurarea informatiei in plan fizic. Codul informational genetic, unic. Contine toate posibilitatile informationale genetice pe care le pot avea urmasii nostrii, este informatia vitala in oglinda cu energia vitala. Energia vitala este o manifestare a Qi ului, ADN ul este si el tot o expresie a Qi ului. Qi ul exista fara ADN, in schimb ADN ul nu poate exista fara QI!  Toata informatia, de la Adam si Eva incoace, de la prima informatie a creatiei, este stocata in ADN.
 Asemeni simbolului Taiji, Yin Yang, cele doua spirale compun informatia intregului intr-o permanenta rezonanta. Shamanii l-au numit inca din vechime, “Anaconda Cosmic” sau “ Sarpele cosmic, puntea de legatura cu spiritele plantelor, lumea duhurilor de pe pamant sau cu biblioteca informationala numita de Egipteni – Akasha. 
Adn ul este o antena, un releu, emite permanent fotoni, adica lumina. Daca antena este avariata se produc grave dizarmonii in toate invelisurile si structurile fiintei. Daca suportul informational este afectat intreg ansamblul are de suferit. Radiatiile solare UV, nucleare pot deforma adn ul uman. Mintea poate avea si ea o actiune decisiva intr-un sens sau altul asupra adn ului. Poluarea electromagnetica iti afecteaza buna functionalitate a organismului provocand schimbari chiar si la nivelul ADN-ului, iti influenteaza negativ procesele de gandire, de memorare, abilitatea de a lua decizii si cu siguranta iti scurteaza viata!

      Mintea are capacitatea de a declansa programe care la randul lor vor influenta intreaga structura a fiintei umane. Putem chiar reinforma intr-o asemenea masura incat putem distruge cu mintea un tesut bun si putem ordona multiplicari celulare sau alte dezastre pentru corpul fizic.
In timpul meditatiei se pot induce programe pozitive pentru restructurarea si reinformarea ADN ului acolo unde exista probleme.Cu cat energia vitata este absorbita mai bine si cu cat mintea declanseaza programe vindecatoare, structurile fiintei umane incep procesul de insanatosire.
     Prin inima si prin glanda timus reprezentate de centrul Anahata trec fluxurile principale de energie cosmica  si vitala. De aici sunt impartite mai departe catre intregul corp si catre centrii secundari din palme.
Se spune ca un suspin poate face cat 5 ore de rugaciune uneori si asta pentru ca gandurile, emotiile, sentimentele nobile, de compasiune si impartasire a problemelor aproapelui trec neconditionat prin templul inimii luminandu-I altarul sau invers, intunecandu-l. Din cauza traumelor, a experientelor neacceptate, a incapatanarii, a suferintei exagerate, a iubirilor mai presus de Creator, a trufiei si mandriei, a slabiciunii si neincrederii in propria persoana si in Dumnezeu, blocheaza si “pietrifica” acest centru energetic esential in buna desfasurare a vietii.
     In acest fel pot fi dezvoltate probleme ale aparatului cardio-vascular, pulmonar si al bolilor grave de sange (cancere limfatice, leucemii).
Socurile emotionale surprind omul intr-o stare total dezarmata din punct de vedere spiritual, accentuandu-i in valuri slabiciunile, neputintele, tiparele si preconceptiile mostenite sau dobandite. Incrancenarea in propria dreptate sau neputinta de a accepta lucrarea lui Dumnezeu cu tine sau cu cei din jurul tau, te aduce in ipostaza de a te intoarce impotriva legilor fundamentale ale vietii si a vietii in sine. In crestinism o avem foarte bine descrisa, prin pacatul impotriva Duhului Sfant. Ruperea de legea divina dar si mai mult, de Dumnezeu, prin invartosarea inimii si inchinarea la tine insuti prin neincetatul " eu am dreptate"  te pune fata in fata cu propria si adevarata ta putere, cea fara de El!
Inima are nevoie de pace, armonie si comunicare cu cei de natura sa – lumea spirituala (lumea angelica) si prietenii din viata, in timp ce mintea trebuie sa castige intelepciunea dobandirii credintei, pentru sfintirea inimii. Tehnicile psiho-energetice trebuie sa se inmanuncheze in buchetul credintei pentru a da rod bun.
O inima buna si ganduri curate, nu sunt oare cele mai bune prescriptii?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu