miercuri, 19 iunie 2013

Crearea lumii materiale si manifestarea energiilor create

 

     Universul material apare ca o oglina a universului spiritual. O oglinda ce are nevoie de redevenire.Prin energiile necreate Dumnezeu este omniprezent, omnipotent si omniscient.Energia necreata izvoraste din esenta lui Dumnezeu si tot ceea ce reprezinta Creatie este imbibata cu aceasta, caci aceasta este una cu Dumnezeu. Prin energia necreata Dumnezeu este pretutindeni fara  sa fie plecat din Tronul Sau!Cu energiile necreate nu poate opera nimeni, nici macari ingerii. Acestea se manifesta doar de la Tatal.
  • Toate fiind din lumina dintru inceput, semnifica aparitia primului element – Focul .Prin ardere Qi ul genereaza materie si astfel se naste pamantul si toate celelalte corpuri ceresti .
  • Dar toate acestea se aflau intr-o imensa si nesfarsita apa, precum fatul in lichidul amniotic.In geneza sa spune ca Dumnezeu a despartit apele de sus cu cele de jos si la mijloc a pus Taria, adica Cerul.
  • Apare ceva ce leaga si anima energia odata cu aparitia cerului – etherul ce naste aerul 
  • Apoi apele primesc ordin sa se retraga si uscatul sa iasa la suprafata .Forta uscatului genereaza regnul mineral;seminte, copaci, fructe si tot regnul vegetal. 
  • Ca potentialul acestora sa intre in dinamica, Dumnezeu creeaza stelele si luminatorii, alte manifestari ale aceluiasi Qi. 
  • Mai apoi iau fiinta vietatile apelor , ale aerului si pamantului, in oglinda cu cele ale etherului.
  • Din tot acest aluat de elemente primordiale, dupa ce Dumnezeu implineste cu totul creatia materiala, il creeaza pe Om ca desavarsire a creatiei. Din acest motiv, omul fiind luat din toata aceasta mamaliga implineste toate caracteristicile si propritatile mamalgii !

Cel care ordona Qi ului sa ia diverse forme si astfel sa  manifeste materia este – Tatal din Ceruri. Asemeni diferentei dimant – mina de creion. Acelasi carbon dar cu structuri atomice diferite.
   Fiecare element in parte reprezinta o alta manifestare si caliate a aceluiasi Qi. Dumnezeu a desavarsit toate manifestarile si legile Qi ului, ca mai apoi sa-l construiasca pe om dintr-o sinteza universala de manifestari ale Qi ului. Din acest motiv exista o interdependenta intre Univers si Om.Unul il poate influenta si determina pe celalalt.

Aceasta sinteza a manifestarii Qi ului in natura, este explicata foarte bine de Guo Pu, Inteleptul curtii, Marelui Imparat Galben:
"Qi ul soarelui, al ploii si al solului rezoneaza cu Qi ul semintelor pentru a aduce in fata o planta ce deja contine germenele plantei si calitatile ce soarele, ploiaia si solul le aduc"
Suflarea Duhului in aceasta sinteza matriciala desavarsita, naste ceea ce noi numim astazi umanitate.
Asa poate, putem avea o viziune mai ampla a ceea ce cunoasteam a se numi "Templul lui Dumnezeu". Caci da, trupul este Templul lui Dumnezeu in forma sa curata, a vasului curat! Aceasta creatie uluitoare a trupului omenesc este data tocmai ca Tatal sa verse Duhul omului intr-o casa curata, luminoasa si ospitaliera. Sa-si poata petrece Duhul, timpul sau, in legaturile carnii, intru bine si nu intru rau. Mai mult decat atat, ca Dumnezeu sa se coboare in Om prin energiile sale necreate, trebuie sa gaseasca in calea Sa curatenie si lumina, atat a sufletului, a mintii cat si a trupului.
Din acest motiv, atunci cand un om este strabatut si innobilat continuu de prezenta Lui, a Tatalui, trupul ramane in urma sa , dupa moarte, sfintit, inobilat, iesit din afara mortii si a putreziciunii. Un alt simbol lasat de Dumnezeu, omului pe pamant.
Totul intr-un urias efort de a ne aduce aminte cine suntem defapt, noi, Oamenii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu