sâmbătă, 11 mai 2013

Mirul de Nard sau Uleiul Sfant al Antichitatii


Avem cunoastere despre Maria prostituata, ca a spalat picioarele Mantuitorului cu un ulei foarte scump si sfant, considerat la acea vreme aproape la fel de scump cu aurul. Este vorba despre Uleiul de Nard sau Mirul de Nard, cum este in genereal cunoscut. Chiar si in ziua de azi acest mir este costisitor, dar nu la fel ca aurul.
Uleiul sau mirul de Nard este extras din radacina mai multor plante erbacee cu denumirea de Nard ce fac parte din familia Valerianaceae (cunoastem de aici Valeriana) familie de plante dedicate prin vibratia mirosului catre liniste, calm, serenitate, contemplare si bineinteles cu efect sedativ asupra sistemului nervos.
Mirul de nard se ex¬trage printr-un proces de distilare din radacina plantei. Pe parcursul istoriei egiptenii au fost renumiti pentru metodele cele mai bune si fine de extractie.Nardul este o planta care creste pe coastele Muntilor Himalaya, in special in partile Ne¬palului, la inaltimea de 3000-5000 de metri al¬titudine. Recoltarea sa se face primavara, pentru a obtine mirul verde, care este considerat cel mai de calitate. In vechime, mirul de nard era adus de catre caravane pe Drumul Matasii, de la mii de kilometri distanta, si aceasta era pri¬cina pentru care era atit de scump.
Acest ulei de Nard este des mentionat in Biblie, fiind bineplacut in fata lui Dumnezeu si element Sfant pentru om.  Datorita istoriei acestei plante si a mentionarilor, uleiul extras este folosit si in biserica Crestin Ortodoxa catre sfintire prin Sf Taina .
Culmea este, ca pana si acest mir de Nard poate fi contrafacut asa cum il gasim de foarte multe ori pe piata romaneasca…Nici Nardul nu a scapat de nenorocirea “identiculului natural”
Acest ulei de Nard era calitati terapeutice fiind recunoscute inca din antichitate ca un foarte bun antipiretic, antiinflamator, fungicid, laxativ, sedativ, cu efecte benefice asupra aparatului circulator si sistemului nervos,imunatateste memoria si are efecte foarte bune in problemele de piele, psoriazis, acnee…smad
Mirul, in general, nu ar trebui sa lipseasca nici unui crestin. Este un ulei sfintit cu putere deosebita, alunga raul si influenta ingerilor intunecati, ajuta bolnavii si usureaza suferintele oamenilor si ofera protectie, alaturi de rugaciune.
O initiativa buna au avut-o cei de la manastirea Petru Voda fiind dintre putinii din tara care aduc Mir de Nard 100% natural. Puteti gasi acest mir la pangarul manastirii Petru Voda sau puteti comanda la adresa: Manastirea Petru Voda (pentru pangar), comuna Poiana Teiului, cod 617346, judetul Neamt sau pe email la manastirea@petruvoda.ro. Pretul unei sticlute de esenta de mir de nard este de 20 RON; plata se face la primirea coletului, ramburs.
 

6 comentarii:

 1. Buna ziua! Am trimis azi un email la adresa afisata pentru comandarea unei sticlute de mir de nard si am primit inpoi pe adresa mea Failure Notice.
  Ma puteti ajuta va rog?
  va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 2. Doru,

  chiar daca am sfintit casa este o prezenta de care nu pot scapa, ma poti ajuta ?

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca este gresita adresa. Am gasit pe site-ul oficial al manastirii aceasta adresa:

  manastirea @ petru-voda.ro

  RăspundețiȘtergere
 4. maistre,o fi avut 7 duhuri maria magdalena,dar nu scrie nici cum ca era prostituata,nu relatati mai mult decat poti dovedi sau sustine,nu ai nici o referinta

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi-am adus o sticla de 250grame de acest mir di Israel.Acolo se gaseste la manastiri sau pe Drumul Crucii la magazine.Este cel mai frumos parfum care l-am intalnit.

  RăspundețiȘtergere