vineri, 10 mai 2013

Izvorul Tamaduirii si ziua sfanta a apelor


Izvor tamaduitor trimite astazi Dumnezeu, Duhului Omului, catre intarire si ajutor, pe drumul crucii fiecarui crestin.  Astazi, apele se sfintesc, toate apele pamantului sunt sfintite de catre Tatal prin Duhul sau Sfant. Omul si toata faptura de pe pamant ce se hraneste cu apa, astazi primeste din nou, ca in fiecare an, binecuvantarea si puterea Dumnezeiasca catre mantuirea si desavarsirea fiecaruia,atat omului cat si naturii.
Sa nu uitam, ca la facerea pamantului, cand nu exista pamant ci doar apa, Duhul lui Dumnezeu plutea deasupra apelor  si mai apoi a despartind apele de sus cu cele de jos, scoate din adancuri, pamantul. Deci de la inceputuri Dumnezeu a pus forta mare si binecuvantare in ape si le-a pus mai apoi,in parte, in toata faptura de pe pamant.Caci in toata faptura pamantului se intalneste apa, mai ales in Om, precum stim.
Aducerea apei sfintite inauntrul corpului nostru sfinteste sangele (apa noastra), creierul (apa noatra), maduva(apa noastra) ,limfa, organele…si toate celelalte care in esenta se nasc din apa, sunt curatate, luminate si sfintite astazi de Dumnezeu.
Dar omul poate spurca aceasta stare Harica cu cel mai mic gand necurat. Caci o astefel de lumina in ape nu poate salaslui mult timp decat in vase curate! Astfel ca un om sfant poate pastra harul acestei ape un an intreg pana la urmatoarea Taina. Deosebirea este ca lumea poate pierde aceasta in doar o clipita! Sa nu uitam asta ca sa avem lucrare mai puternica si mai constienta cu noi insine.
Asa cum sangele Domnului s-a varsat catre iertarea pacatelor, tot asa si aceasta putere a Duhului Sfant se revarsa astazi asupra apelor pentru curatarea lumii!

Hristos a Inviat!

3 comentarii:

 1. minune mare cu tainele sfinte!!...minune mare si cu mintea omului atunci cand, intelegand aceste taine explicate de o gura sau o mana dibace si cu har pedagogic, omul le si vizualizeaza/imagineaza..

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut,
  Am urmarit cu mare interes ultima ta emisiune ....ai prezentat o explicatie a karmei...care este determinata de pacatele inaintasilor nostri...desconsiderand conceptul de reancarnare...
  ....totusi, in postari mai vechi sau emisiuni mai vechi, aveai o alta opinie referitoare la reancarnare si karma....considera-i ca binele sau raul facut intr-o alta intrupare determina evolutia noastra actuala...
  ...de ce aceasta schimbare de opinie?

  RăspundețiȘtergere