joi, 4 aprilie 2013

Ereditate sau Karma V

De la cadere la desavarsire

    
     Asadar rastogolirea Taijiului incepe odata cu caderea omului. Odata cu caderea omului toata creatia materiala, universul material, cade si el. Este ca si cum ,odata cu omul, s-a oprit cresterea catre coacere si tot aluat s-a desumflat. Daca mielul sedea in bratele leului si toate animalele pamantului cresteau doar cu iarba si omul traia in afara pacatului, fericit si inconstient, intr-o stare permanenta de Slava catre Dumnezeu, in momentul nefericit al gustarii sexualitatii in gradina Edenului, tot ceea ce ii compune si din care sunt facuti Adam si Eva, "gusta" si ele implicit dintr-o denaturare a esentei. Pe de alta parte, ca sa fiu mai bine inteles, omul este un Imparat la acestei lumi, pentru ca este facut din insasi materia ei vizibila si invizibila si pus deasupra ei. Este pus deasupra ei pentru ca evolutia sau involutia omului atrage dupa sine si caderea sau mantuirea intregii naturi. Dumnezeu a legat intre om si intreaga natura (in momentul initial) o crestere tainica in care planurile se intalnesc intre ele sprijinindu-se reciproc catre mantuire. Datorita acestei legaturi, inteligenta acestei naturi se supune omului si creste alaturi de el, sprijinind omul pana la capat in traseul sau evolutiv.        Cand omul se apropie de starea initiala se poate observa acest lucru. Daca ne gandim la marii maestrii chiar si pana la Hristos, Lao Tzi, Buddha, Pitagora si altii, se cunosc legendele in care natura conlucra cu acestia si se supunea lor. Sfintii parinti ai Crestinismului vorbeau animalelor si ele se supunueau lor nu din frica ci din dragoste. Deci sa intelegem ca Adam traia o permanenta stare de dragoste fata de Dumnezeu si de aceasta stare erau dependente si toate cele create din acelasi plan cu Adam.

Pentru ca odata cu plecarea celor doi din gradina perfectiunii, mielul este omorat de leu, cel mic vanat de cel mare,lantul cauzei si al efectului incepe, totul se imparte in ceea ce noi spunem " bine si rau".
Nu am cunoastere exacta asupra textului original dar cred ca este mai pe  inteles atunci cand spui "Pomul cunoasterii binelui prin rau" Dar din cauza unei probabile interpretari de prima mana a omului s-a pastrat mai bine cealalta expresie. Caci oricine poate intelege la prima mana ca trebuie sa savarseasca raul pentru a cunoaste binele, ceea ce este o teribila sminteala!

Va continua

Un comentariu:

  1. biblia se adreseaza individului, fiecare poate fi/este un david, adam, darius, solomon. o maria, o eva, un iisus...sunt in acelasi timp oameni si principii, depinde ce intelegi, ce alegi, ce crezi. Crede in Tine, fa Binele, fii nonrezistent fata de aparentele adverse si devii invincibil pt ca legea spirituala transcede legea karmei...Fii Una cu Unul (Principiul Creator, Inteligenta infinita) ca doar asta ne-a invatat iisus. Cine crede in Mine (Hristosul interior) va face minuni si mai mari decat acestea...Daca in gradina Eden se aflau in 4D, cei care l-au depasit pe unde se afla? Daca era atat de tare ar fi amulat moartea,crima, nasterea, tot raul... asa cum facem Noi Acum.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere