miercuri, 13 februarie 2013

Urmatorul Papa si ultimul 
Nu stim daca prostul management al Papei Benedict i-a adus sfarsitul sau vreo revelatie brusca asupra putreziciunii de la varful bisericii, dar in orice caz, demisia sa va ramane istorica. O inscaunare cu picioare atat de scurte pare a fi si simbolul unei "atentionari" de sus, vis a vis de apropierea timpurilor de sfarsit pe care o prooroceste si Sf Malachia,o profetie ce s-a dovedit a fi teribil de precisa. Publicaţia britanică “Daily Mail” se întreabă dacă nu cumva este “un semn de la Dumnezeu” faptul că un fulger a lovit Catedrala “Sfântul Petru” din Roma luni, 11 februarie, la câteva ore după ce Papa Benedict şi-a anunţat demisia. Probabil ca de acum s-a facut un "link between" catre ceea ce va urma cu Biserica Catolica si intreaga lume.
Regretul demisiei, probabil ca nu este atat de mare intru cat Papa Benedict a fost personajul principal in diferite acuzatii grave ce i s-au adus pe parcursul timpului.  Ma mira totusi cum un cardinal cu foste viziuni naziste a putut fi inscauat Papa avand in vedere ca si rabinii cat si papii poarte aceeasi "tichie" pe moalele capului...De banii din buzunare nu mai vorbesc. Dar de acum speculatiile sunt mai putin importante, ceea ce va fi interesant este numirea noului Papa.

Lui Malachia îi este atribuită celebra Profeția asupra papilor, de la Celestin al II-lea până la sfârșitul lumii, profeție în care fiecare papă este desemnat cu un scurt motto (în total 112 mottouri latine, descriu 112 papi care s-au succedat pe scaunul lui Petru de la 1144 și continuă „până la sfârșitul lumii”). Această operă este clar, apocrifă, și este redactată – foarte probabil – pe la jumătatea secolului al XVI-lea. A fost publicată pentru prima oară în 1595 de călugărul benedictin Arnold Wion, care a introdus aceste mottouri profetice în opera sa „Lignum vitae”, publicată la Venezia.

•#106: “Pastor angelicus” (Păstor angelic). Pius al XII- lea (1939-1958). Recunoscut ca un mare intelectual şi apărător al păcii.
 •#107: “Pastor y nauta” (Păstor şi navigator). Ioan al XXIII- lea (1958-1963). Ioan al XXIII-lea a fost Cardinalul Veneţiei, oraş de navigatori. A condus Biserica la Conciliul Vatican II.
 •#108: “Flos florum” (Floarea florilor). Paul al VI- lea (1963-1978). Pe scutul său apărea floarea de crin (Floarea florilor).
 •#109: “De medietate Lunae” (A semilunii). Ioan Paul I (1978-1978). Numele său era “Albino Luciani” (lumină albă). S-a născut în Episcopia Belluno (din latinescul bella luna). A fost ales în 26 august 1978. În noaptea dintre 25 şi 26, luna era în ultimul pǎtrar( jumatate de lunǎ). A murit în data de 28 Septembrie 1978, după o eclipsă de lună. De asemenea, naşterea sa, hirotonisirea sa sacerdotală şi episcopală au avut loc în nopţi cu jumatate de lună.
 •#110: “De labore solis” (Munca soarelui). Ioan Paul al II- lea (1978-2005). A făcut o muncă extraordinară şi vastă. În ziua sa de naştere şi în ziua morţii sale au fost eclipse solare.
 •#111: “Gloria Olivae” (Gloria măslinului). Benedict al XVI- lea (2005). Acesta ia numele de la Sfântul Benedict şi Benedict al XV- lea. Benedictinii au avut o grupare denumită “Olivetanii”. Benedict al XV- lea s-a evidenţiat prin eforturile sale de pace în timpul Primului Război Mondial.
Simbolul Ordinului Benedictinilor este... maslina
Si ultimul din lista, cel de-al 112 lea este - Petrus Romanus
Cardinalul Peter Tuckson
 
Cardinalul Peter Turkson este unul dintre numele vehiculate care ar putea să îl înlocuiască pe Papa Benedict al XVI-lea la şefia Bisericii Catolice susține publicația The Guardian. Cardinalul de Ghana, Peter Turkson, este preşedintele Consiliului Pontific pentru Justiţie şi Pace. “El este considerat papabil de când a fost numit în acest post, în 2009, de Benedict al XVI-lea. Au existat mai multe speculaţii că noul Papă va veni din Africa, ca încercare a Bisericii Catolice de modernizare.

Cardinalul de Ghana este favorit la casele de pariuri, alături de Angelo Şcolă, arhiepiscopul de Milano.
Pentru ultimul papă numele este cât se poate de sugestiv: Petru a fost primul pontif, un alt Petru va fi ultimul pontif. Acestuia "Profeția lui Malachia" nu i-a dedicat doar un simplu motto, dar câteva versuri în limba latină:

In persecutione extrema sacrae romanae ecclesiae sedebit Petrus romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus; quibi transactis, civitas septis collis diruetur, ed Judex tremendus judicabit populum suum. Amen.

A căror traducere sună cam așa:

În timpul ultimei persecuții a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru romanul, care-și va păstori turma printre foarte multe suferințe (încercări) tribolazioni; iar când aceste încercări se vor sfârși, orașul celor șapte coline va fi distrus, și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin (Așa să fie).

3 comentarii:

 1. Acest ultim papa nu va fi o piatra de hotar ci o simpla borna in viitorul omenirii !

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru clarificarea demisiei papale cititi aici : http://biblioteca-secreta.blogspot.ro/

  RăspundețiȘtergere
 3. Te rog sa citesti < www.avertisment.ucoz.com > si vei primi mai multa Lumina !
  Pace si Bine !

  RăspundețiȘtergere