luni, 14 ianuarie 2013

Reconectarea la normalitate

 
     Avem atat de multe mijloace pentru a fi sanatosi si in armonie incat, daca ne-ar umbri si intelepciunea, nu am mai avea nevoie de absolut nimic din artificialul produs de om. Pe de alta parte, poate face omul ceva mai bine decat face Dumnezeu prin natura? Poate fi vreo vit C mai buna decat cea care se gaseste in goji,struguri,rodii,lamai sau glutamatul de sodiu natural din ciuperci, rosii, branzeturi ? Incercarea oamenilor de a copia „ingredientele” lasate de Tatal nu au facut decat sa deregleze corpul si mai rau. Tendinta societatii este de a propune dezvoltarea prin tot ceea ce este artificial. Este adevarat ca daca obisnuim corpul din copilarie cu antibiotice si medicamente de sinteza, atunci el va raspunde foarte greu elementelor naturale. De ce oare bunicii nostrii se faceau bine cu ceaiuri si plante iar in ziua de astazi, pentru unii, abia daca ajung medicamentele? Pe de alta parte, daca omul se impotriveste naturii,  aceasta, fiind inzestrata cu o anume inteligenta, respecta alegerea omului limitandu-si potentialul. Deci aceasta are legatura si cu credinta.
Totul este in rezonanta, acesta este un principiu universal valabil. Alimentele,plantele,cristalele,pietrele, argila, apa, toate sunt in rezonanta si se contin unele pe altele in forma lor energetic embrionara. Deci totul se poate naste din orice, aceasta fiind o credinta de nezdruncinat a crestinilor, prezenta Divinului in tot.
Omului i-a fost descoperit inca de la inceputuri cum sa lucreze si sa se foloseasca de tot ceea ce Dumnezeu a creeat in jurul sau si i-a luminat acestea prin intermediul ingerilor. Prezenta lor era foarte fireasca si necesara  pentru primii oameni. Puterea omului de a comunica si locui cu cei de dincolo de cer a scazut odata cu afundarea in pacat. S-a limitat intr-o asemnea masura incat omului contemporan ii este greu sa creada ca exista asemenea lucruri.
Cat de frumos trebuie sa fi fost atunci cand ingerii le erau alaturi si ii invatau pe oameni  cum sa isi coasa cojoacele cu spini si funie, cum sa culeaga graul si sa il piseze, cum sa-si aleaga argila necesara sanatatii trupului si ranilor, ce este soarele si luna si cate si mai cate.Dumnezeu a DARUIT  omului apa,pamantul, pietrele, cristalele,fructele, legumele si tot ce il inconjoara, ca el, prin truda, sa se poata folosi  cu Har, de toate. Din acest motiv spun si Sf pariniti ca tot ceea ce ai face cu lucrul, cu gandul sa faci ca si cum ai face pentru Dumnezeu, chiar si cand dai cu matura prin casa. Ba chiar omul are obligatia sa faca lucrurile in felul acesta daca doreste sa mearga catre EL.  Aceasta pentru ca insusi Dumnezeu i-a spus omului ca prin truda mainilor sale isi va duce viata. Truda trebuie sa fie inchinata catre Dumnezeu ca ea sa primeasca si Har. Daca toti oamenii si-ar inchina lucrul lui Dumnezeu, imaginati-va ce lume angelica ar fi! Gunoierul ar capata har in lucrarea lui si conducatorul tarii asemeni. 
In vremurile stravechi, stramosii nostrii lucrau cu har si harul se rafrangea asupra lor. Atunci cand argila era pusa pe picior, primea har de la Dumnezeu si vindecarea era rapida. La fel se intampla si cu pietrele calde, cu cristalele, cu plantele, decocturile dar si cu oamenii care erau inzestrati de Dumnezeu cu constiinta vindecarii prin punerea mainilor.  Toate acestea au fost binecuvantate de Dumnezeu pentru ca au fost facute pentru om si omul prin truda si inchinare a colaborat bine cu ele. Fiecare element in parte din cele de mai sus , a fost inzestrat cu o anumita calitate, cu o anumita energie  si putere inca de cand Dumnezeu le-a incercat, dupa cum se spune si in Biblie „
10. Dumnezeu a numit uscatul pămant, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
11. Apoi Dumnezeu a zis: Să dea pămantul verdeaţă, iarbă cu sămanţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă in ei sămanţa lor pe pămant. Şi aşa a fost.
12. Pămantul a dat verdeaţă, iarbă cu sămanţă după soiul ei, şi pomi care fac rod şi care  işi au sămanţa-n ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
13. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia.
Deci toate au fost mai intai in potential si dupa aprobare au intrat in dinamica.
Din punct de vedere material, prin fiecare element, trece un anumit tip de Qi, un anumit tip de energie.
Daca orice element natural cu care am lucra si care, din start contine o anumita putere, energie si rezonanta si l-am inchina lui Dumnezeu cu credinta sufletului, atunci Tatal revarsa Harul, in lucrul pe care il faci, prin Sfantul Duh, amplificand si desavarsind lucrarea.
Si pentru ca suntem pe pamant, diavolul nu putea sa omita acest aspect  incepand sa pacaleasca omul prin intoarcerea lui de la Dumnezeu catre propria putere. A fost una dintre cele mai mari greseli si care s-a repercutat atat de puternic asupra omului incat astazi aproape ca suntem sufocati de acest blestem.
Atunci cand omul foloseste argila,cristalele, pietrele, metalele, plantele,animalele si chiar propria minte pentru a-si cultiva propria putere, armonie, fericire, sanatate si belsug, iese cu desavarsire din cararea Tatalui. De ce ? Pentru ca tot lucrul pe care il facem este ori pentru Dumnezeu ori pentru Mamona. Pentru noi insine nu se poate, noi suntem pluta dintre cele doua ape, ne scaldam ori intr-una ori intr-alta. Problema este ca pluta vrea sa se faca apa...si nu se poate. Pluta intelege ca e pluta atunci cand pluteste pe apa curata, pentru ca se oglindeste si o lumineaza Dumnezeu. Daca pluteste pe apa murdara nu se vede pe sine si diavolul il pacaleste, spunandu-i ca poate pluti pentru sine insusi si astfel se pierde intr-o plutire lina a iluziei.
Acest lucru se intampla acum cu toate terapiile care apar pe piata sau care reapar mai bine zis. Biserica pe buna dreptate respinge o mare parte din aceste terapii, pentru ca, prin intermediul lor, foarte multi oameni s-au smintit si au picat in plasa pescarului cu coada.
E bine sa inveti si sa cercetezi totul insa sa pastrez pentru tine cele de trebuinta, dupa cum spune si Sf Ap Pavel. Deci trebuie sa posezi si un ochi curat pentru a intelege ce este murdar. Iar ochiul se curateste odata cu sufletul si sufletul odata cu rugaciunea catre Dumnezeu.
A fi terapeut nu este un lucru foarte obisnuit, cum ar fi o meserie de contabil, unde ti se cere sa-ti faci treaba cat poti de bine, dar nu sa si inchini bilanturile lui Dumnezeu. Nu multi oameni isi luau acesta misiune in cadrul unui trib,conven,comunitate. De obicei nu erau mai multi de unul maximum doi.
Acum, oricine face tratamente cu  cristale,energie si altele. Foarte putini inteleg cu ce lucreaza dar mai ales cu cine!  Toate tehnicile naturale ar fi ingaduite si de biserica daca ar reveni la matca lor.

Va urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu