duminică, 10 ianuarie 2010

Lamurire


Un raspuns.

Daca biserica se afla intr-un mare impas e problema ei, nimeni dintre noi nu poate face ceva in privinta asta.DAR, Sfintele Taine, vor fi intotdeauna, indiferent de clericime, Sfinte Taine si vor lucra ca atare! Spovedania, Liturghia si Sfanta Impartasanie sunt esentiale in religia noastra.Sfantul parinte Arsenie Boca spunea ca numai Sfanta Liturghie mai tine lumea in picioare! Cat despre un intermediar....mai ales in aceste timpuri avem nevoie de un unul.

Minunile trebuiesc cunoscute ,indiferent de natura lor. Important este ca "minunile" trucate si umflate de intuneric sa nu prinda mai mult teren si sa se confunde.Nu va asteptati ca Dumnezeu , prin trimisii sai sa faca acrobatii pentru a da lumea pe spate ca la teatru.Nu.Si nu minunile in sine sunt importante ci faptul ca ele se petrec in fel si chip , ce-i adevarat , adeverind proorocirile.Asadar, e bine sa luam cunostinta despre ele, sa ne dam cateva palme si sa ne punem pe treaba cu problema mantuirii noastre.Antihristul va face lucruri care sa uimeasca lumea si sa o determine sa se inchine in fata lor, alimentand-o continuu cu trucuri, minuni marete, adevaruri cunoscute dar cu directii eronate, punand accentul pe forma si nu pe esenta.

Acest curent impotriva bisericii este o dovada vie.

Pai daca Hristos se "imparte" la fiecare Sfanta Impartasanie pentru noi si ne purifica si alunga intunericul pentru un timp din noi, cam care ar fi actiunea fortelor intunecate? Poate ca ar fi minunat sa putem vedea cu totii (asa cum preoti si oamenii simplii cu calitati sensibile au putut vedea) ce valuri de energie cenusie si felurite entitati ies de pe noi in timpul spovedaniilor si dezlegarilor.Ce ar face cel intunecat ca sa ramana pe noi??? Sa ne indeparteze de asa ceva , nu? Ce se intampla la nivel colectiv intr-o asemenea slujba cum este cea a Sfintei Liturghii, atunci cand cele mai mari entitati ceresti sunt invocate, pogorandu-se energii atat de tainice care spulbera orice fel de forte malefice?

8 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 2. multumesc! incep sa ma lamuresc despre misiunea Lui Iisus pe Pamant; inainte credeam ca toata povestea cu Iisus si religia erau doar un mod de a baga frica in oameni pentru a-i controla, intru beneficiul altora; insa acum incep sa inteleg ce a facut El pentru noi. Nu a pus accent numai pe latura spirituala a noastra ci a cautat sa ne pregateasca pentru un nou loc de care s-a ocupat chiar Dansul...si tare mult doreste sa vina cati mai multi la Dansul ca sa se bucure impreuna cu noi acolo in Imparatia Lui Dumnezeu.

  RăspundețiȘtergere
 3. HealingTheWorld, asa cred si eu!:)}{

  RăspundețiȘtergere
 4. La fiecare Sfanta Impartasanie, Isus nu doar ne purifica ci ne si umple de EL , de Dumnezeu...In acele momente purtam Cerul in noi, suntem purtatori de Dumnezeu...

  O, daca am fi constienti de adevarata valoare si maretie a acestui fapt, daca am putea sa ne deschidem sufletele in asa fel incat sa simtim fiecare unda a acestei fericiri, oare credeti ca am mai putea dori altceva decat pe EL ?Oare credeti ca am mai putea trai ignorandu-L?

  Ca o umila persoana care isi trage forta si viata din Sfanta Euharistie va spun ca dupa ce l-ai gustat , dupa ce L-ai simtit cum curge, cum traieste, cum iubeste si cum sufera prin tine nu mai poti trai fara EL.

  Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toate harurile Sale...

  RăspundețiȘtergere
 5. Singura si poate cea mai mare problema pe care o am este legata de unii preoti. Stii, sunt de parere ca sunt unii dintre cei care au acces la cunostere pentru ca hirotonisirea lor este o initiere. Cum is permit sa-si bata joc de oameni, sa-i lase fara suflete si sa-i indemne sa fie orbi? Dumnezeu cel putin din punctul meu de vedere, cred ca isi doreste sa il vedem, sa il simtim, sa il cunostem...si nu ca pe Unu care pedepseste si da cu parul peste tot ci ca pe Unu care ne invata sa iubim nu sa ne temem, care ne invata sa Iertam nu sa ascundem si sa ignoram...Asta e singura problema care o am cu biserica si cu preotii...tainele despre care vorbeai mi se par cu adevarat esentiale mai ales ca om iti dai seama si simti importanta lor imensa.Toti care nu au facut asta niciodata pot sa mearga sa incerce.Este extraordinar ce se poate intampla cu tine.
  SHANTI tuturor.

  RăspundețiȘtergere
 6. E foarte important sa nu uitam, ca toate aceste taine si mai ales cea a spovedaniei au un scop foarte clar. Acela de a-ti usura sufletul( de a te vindeca). E taina in care tot "greul" purtat din cauza pacarelor, poate fi lasat in urma. E taina prin care ce marturisesti ti se iarta. Trebuie sa fim convinsi de aceasta minune!

  RăspundețiȘtergere
 7. ce spuneti despre filosofia de viata a lui Osho?

  RăspundețiȘtergere