sâmbătă, 18 aprilie 2009

O scurta privire asupra unitatii
Unitatea este mama universului!Una din cele mai crancene lupte pe care omul o da la ora actuala este pastrarea unitatii.Vorbim despre aceasta lupta tocmai in sanul globalizarii care , culmea, presupune depersonalizare si pierdere a unitatii.La acest capitol, din pacate, Romania tinde catre o dilatare si subtiere a esentei din ce in ce mai puternic.Promovam avorturile, incestul, probabil in curand si prostitutia, denigram pe unde apucam orice fel de valoare autentica romaneasca si mancam cat mai tiganeste posibil seminte pe la colturi de strada. Mai nou ,dupa parerea unor “intelectuali “ rupti in gand si cuget, domnitorii din istoria tarii noastre au fost niste profitori,niste lasi, la cheremul tarilor vecine,niste “agarici” , care , in afara de femei si de baut , nu ar fi stiut mare lucru.Asa dar ce istorie avem noi? Ne pierdem traditia, istoria, cultura, stiinta, credinta sau mai pe scurt spus – Unitatea.O tara fara traditii , credinta si istorie este precum o hartie igienica gata de folosit.Probabil ca o catastrofa la nivel national ne va face sa ne intoarcem cu fata catre mama din care ne-am nascut.Ceea ce nu este exclus.
Biserica, suflul lui Hristos, daruieste : unui cuplu UNITATEA prin taina casatoriei, prin botez – Unitatea, prin Sfanta Impartasanie – Unitatea, prin spovedanie – Unitatea, prin Sfanta Liturghie – Unitatea. Si asta este ceea ce ne ofera Tatal ceresc UNITATEA , iar singura cale de fi un TOT unitar este iubirea!Stiati ca un cuarc relationeaza cu un alt cuarc chiar daca al doilea se afla in celalalt capat al universului?Asta se numeste empatie.Cea mai mica parte dintr-un atom empatizeaza cu fratele sau indiferent de distanta…cuarcii se iubesc!Iar iubirea este liantul unitatii.De ce spunea Hristos “ iubiti-va unii pe altii “ ?Este singura cale de a pastra drumul catre Dumnezeu, iar drumul catre Dumnezeu nu poate fi unul imprastiat ci unul unitar.Ar mai exista oceanul daca picaturile care il compun ar merge fiecare dupa capul ei pe uscat sau in alte ape?De ce au existat cetati?Pentru ca unitatea este greu de doborat.Cum au rezistat crestinii in perioda persecutiilor? Prin unitate, iar singurul lucru care a pastrat unitatea in sanul martirilor crestini a fost Hristos, adica iubirea, liantul.Cum a iesit India de sub robia Angliei? Prin unitate! Mahatma Ghandi i-a unit pe toti indienii din toate colturile tarii prin credinta si iubire.Era singura lor “arma” impotriva asupritorilor englezi.
“Ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos” spunea Heremes Tristmegistul.Daca in “cer” totul este unitar inclusiv Sfanta Treime atunci inseamna ca si aici, “jos” totul trebuie sa fie unitar, in echilibru si armonie.Pamantul este asemenea universului si omul asemenea planetelor, stelelor ce populeaza golul.Planetele se sustin unele pe altele , oare omul face la fel?
Cum il duce Dumnezeu pe om catre unitate? La inceput prin unirea cu opusul sau, prin casatorie, prin familie; prin integrarea in comunitate, iar comunitatea este legata prin iubirea de semeni; iubirea de semeni naste armonie si echilibru, rupe lantul cauzalitatii asa cu Hristos ne-a invatat “ daca cineva iti da o palma, intoarce si obrazul celalalt “.
Noi suntem 7 miliarde de oameni pe acest pamant dar nu 7 miliarde de oameni adunati ci o unitate manifestata in 7 miliarde de feluri.Asa cum 2 nu este 1 plus 1 ci 1 manifestat in doua feluri , ajungand tot timpul la aceeasi idee – UNITATEA!

2 comentarii:

  1. Citind postul tau am simtit cum vibreaza ceva in mine. Frumos spus.
    Dar pana sa gasim calea spre unitate, toti vom rataci, desavarsindu-ne...
    Iti doresc un Paste fericit, cu iubire si pace in suflet.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa ii apreciem pe semenii nostri si sa fim in stare sa ajungem la aceasta idee de Unitate trebuie sa ne gasim pe noi insine.

    RăspundețiȘtergere